Het vinden van een goede schilder

Het vinden van een goede schilder

Ben jij iemand die twee linkerhanden heeft? Of gewoon helemaal geen zin hebt om zelf te schilderen? Dan moet je toch op zoek naar een schilder, als je voor de rest ook niemand kent in je eigen kring. Hoe vind je nou een goede schilder? Want zo zijn er vast een paar aspecten waar je eerst wat meer informatie over wilt hebben voordat je pas beslist om die ene schilder aan te nemen. Een schilder locatie verbonden zoeken, zoek dan bijvoorbeeld eens op schilder Apeldoorn. Meer tips waar je op moet letten? Lees dan vooral verder.

Hoe vind je een schilder?

Wanneer je iets moet schilderen in huis en je kan dat zelf niet, vraag dan allereerst eens om je heen. Vraag bijvoorbeeld aan vrienden of bekenden of zij wel kunnen schilderen of dat ze misschien wel iemand kennen die dat voor jou kan doen. Zo kan je namelijk ook gelijk horen of die ene schilder goed werk levert of niet en wat de ervaringen zijn van hun. Maar zo kan je ook gewoon online op zoek gaan. Vaak zijn er zat website waar je advertenties kan plaatsen en waar mensen dan op reageren. En een voordeel van zo’n website is dat er vaak ook reviews opstaan van eerdere klussen. Ook zijn er vaak studenten website, waar studenten aanbieden om te helpen. Studenten willen dit dan bijvoorbeeld doen naast de studie en om dan toch nog wat bij te verdienen. Misschien ook een optie waar niet snel aan gedacht wordt is dat je het regelt via een branchevereniging. Vaak zijn bedrijven lid van zo’n vereniging, maar controleer dat wel eerst van te voren.

Prijs en offerte

De prijzen is vast een belangrijk onderdeel, want de prijzen kunnen namelijk per bedrijf of persoon heel erg verschillen. Hoe komt het dat de prijzen zo uiteenlopen? Nou dat komt omdat niet elk bedrijf dezelfde plan van aanpak heeft. Ga dan altijd bij meerdere bedrijven na wat de prijs is en maak op basis van meerdere offertes een keuze naar een bedrijf. Maar let bijvoorbeeld dan wel op dat je een zo’n concreet mogelijk opgave geeft, om eventuele verdere kosten te vermijden. Vraag bijvoorbeeld ook naar het uurtarief. En let ook altijd op de periode waar je ze voor betaald. Een vaste prijs mag namelijk achteraf nooit verhoogd worden, want afspraken zijn afspraken.

Het maken van duidelijke afspraken

Maak vooral altijd duidelijke afspraken om eventuele misverstanden te voorkomen. Spreek bijvoorbeeld een bedrag af voor het totale plaatje en niet alleen een tarief per uur. Wanneer dat afgesproken is, zet die tarieven dan ook duidelijk op papier. Maak er een offerte van waar je ook andere afspraken op kan neerzetten. Zoals hoe de betalingsregeling is, want kan je bijvoorbeeld het hele bedrag niet in een keer betalen? Vraag dan na of het mogelijk is om in termijnen te betalen. En ook een tip: betaal nooit het hele bedrag vooraf of liever gewoon helemaal niet. Alleen hooguit een aanbetaling voor de materialen en die mag dan ook maximaal 50% zijn. En wanneer het toch voorkomt dat er meerkosten zijn dan eerst afgesproken, spreek dan altijd de aanpak af en wellicht de prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *