De 3 grootste fabels en feiten over het schilderen van je huis

De 3 grootste fabels en feiten over het schilderen van je huis

Over het schilderen van het huis bestaan veel misverstanden. Veel mensen denken dat ze rond dit onderwerp alles weten. Maar wie zich kritisch opstelt, ontdekt dat er veel fabeltjes over schilderwerk bestaan. Wat zijn de grootste fabels precies, als het aankomt op het huis schilderen? En nog beter, wat zijn de feiten over schilderwerk? Hieronder hebben we de drie belangrijkste misverstanden en feiten voor jou op een rijtje gezet.

1. Fabel of feit? “Je huis laten schilderen is erg duur”

Veel mensen denken dat de kosten schilderwerk per m2 bij een schilder onbetaalbaar zijn voor de gemiddelde Nederlander. Daarom kiezen ze er vaak voor om hun eigen huis te schilderen. Dit kost echter veel tijd en gaat ten koste van het resultaat. Een schilder inhuren hoeft echter helemaal niet duur te zijn. Zo heb je al een schilder vanaf 35 euro per uur. Met goed zoeken is het dus niet onmogelijk om een goedkope schilder te vinden.

2. Fabel of feit? “Alle schilders hanteren dezelfde prijzen”

Er wordt vaak gedacht dat schilders standaard tarieven hanteren en dat er dus per schilder weinig verschil in kosten zit. Dit klopt echter niet en is dan ook een fabel. Neem contact op met verschillende schilders en vergelijk zo prijzen. Hierdoor bespaar je vaak een hoop geld. Laat je bijvoorbeeld thuis het stucwerk verven, dan kun je door goed te vergelijken algauw enkele honderden euro’s besparen op het schilderen van het stucwerk. En daar hoef je weinig voor te doen!

3. Fabel of feit? “Elke vijf à zes jaar moet je je woning opnieuw schilderen”

Je hoort huiseigenaren misschien wel eens zeggen dat ze hun huis pas gaan schilderen, als het schilderwerk echt lelijk wordt. Ook al duurt het tien jaar voordat de eerste slijtage zichtbaar wordt. Veel mensen denken dat één keer in de tien jaar schilderen meer dan genoeg is. Dit is helaas niet waar. Houten kozijnen dienen om de vijf à zes jaar geschilderd te worden, zodat ze in goede staat blijven en er geen houtrot of beschadigingen ontstaan. Als er sprake is van afbladdering of houtrot, is het duidelijk dat er meteen geschilderd moet worden. Maar: voorkomen is altijd beter dan genezen! Houd het schilderwerk daarom goed bij en schilder iedere vijf à zes jaar opnieuw je huis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *