Efficiënt werken met betonblokken van eigen productie

Efficiënt werken met betonblokken van eigen productie

Op het gebied van duurzaam bouwen zijn betonblokken een kosteneffectieve keuze. Ze zijn in te zetten voor talloze toepassingen in zowel dragende als niet-dragende constructies. Als je wilt werken met betonblokken van eigen productie, werkt dat gemakkelijk, precies en snel met de mallen van Betonblock. De marktleider heeft al tientallen jaren een naam hoog te houden in het produceren en leveren van hoogwaardige betonblokmallen. Dit is te danken aan de productontwikkeling, de continue focus op innovatie, de scherpe prijs-kwaliteit verhouding en de perfecte afwerking.

Hoe werkt het proces van 7 eenvoudige stappen?

  1. Plaats om te beginnen een lege mal op een vlakke ondergrond, zoals een stalen plaat of een speciale storttafel;
  2. Voorzie de mal aan de binnenzijde van een oliehoudende coating;
  3. Giet het beton rustig in de mal om ook de uitsparingen goed te vullen;
  4. Tijdens het storten wordt het beton getrild met een elektrische of pneumatische trilnaald;
  5. Als het trillen en vullen klaar is, kun je een troffel gebruiken om het beton glad te strijken. Daarna is het beton klaar om uit te harden;
  6. Zodra het beton hard is, mag de mal worden verwijderd. Maak daarbij de wiggen en de pinnen van de mal los;
  7. Als laatste stap kan de mal compleet worden verwijderd en is het betonblok klaar.

Legoblokken-principe

Bouwen was nog nooit zo flexibel met betonblokken die perfect van vorm en gemakkelijk te verwerken zijn. De stapelbare blokken zijn uitstekend geschikt voor tijdelijke en permanente bouwwerken. Ze zijn aan de bovenzijde voorzien van noppen en aan de onderzijde van uitsparingen. Gelijk aan het principe van legoblokken kun je de blokken hiermee naadloos op elkaar stapelen. De uitbreidingsmogelijkheden zijn eindeloos en je hebt geen specie nodig om de betonblokken aan elkaar te bevestigen. Door gebruik te maken van een standaardmal kun je meerdere blokken in verschillende afmetingen produceren. Met behulp van deelwanden voor betonmallen is het mogelijk om betonblokken te storten ter grootte van een kwart, half of driekwart formaat.

Unieke techniek

De technieken van Betonblock zijn uniek en kunnen aan de specifieke behoeften van jouw bouwbedrijf of betonverwerkingsbedrijf worden aangepast. De specialisten van Betonblock vertellen je graag meer over de stabiele systemen, de perfecte maatvoering en de snelle levertijden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan via de website of plan een afspraak met de betonexperts door te bellen met: 072 – 503 93 40.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *