Bouwlampen en led dimmers

Bouwlampen en led dimmers

Een led bouwlamp is erg handig wanneer je in het donker bezig bent waardoor je niet vervroegd met je werk moet stoppen. Zeker als je tot laat aan het klussen bent, is een bouwlamp essentieel. Met een zaklamp kun je vaak wel een beetje bijschijnen maar op een gegeven moment is dit niet meer genoeg. Door een bouwlamp te gebruiken kun je beter zien waar je mee bezig bent en het is ook veilig doordat je minder kans hebt op ongelukken.

Er zijn veel verschillende soorten led bouwlampen te vinden. Meestal hebben ze een dikke aluminium behuizing. Verder bespaar je met ledlampen wel tot 90 procent op je energiekosten wanneer je dit vergelijkt met traditionele halogeen lampen. Wanneer je je werkzaamheden vanaf een grote hoogte wilt belichten is er een led-bouw lamp op statief. Op die manier kun je een veel groter oppervlak verlichten. Als je led bouwlampen wilt dimmen heb je een led dimmer nodig. Een led dimmer bij ledwereld.nl is een goede optie want ze hebben ze daar in diverse soorten en maten. Je kunt er geen ouderwetse halogeen dimmer op plaatsen want daarvan is het minimale vermogen te hoog. Daardoor creëer je een flikkereffect. Ze werken dus anders dan traditionele halogeen spots. Er moeten verschillende elektronische componenten met elkaar communiceren waardoor het ingewikkelder in elkaar steekt.led dimmers

Waarom zou je een led bouwlamp kiezen?

Wanneer je een werklamp wil aanschaffen moet deze fel licht hebben. Hierdoor kan deze nogal eens een stroomvreter zijn. Ledverlichting is energiezuinig en duurzaam. Zo kun je bijvoorbeeld een led-bouwlamp komen die op een statief staat. Die is geschikt voor werkzaamheden laag bij de grond maar ook hoger in de lucht.led bouwlamp

Methodes van dimmen

Wanneer je een led dimmer koopt kun je uit twee methodes kiezen. Wanneer je een led dimmer hebt die primair dimt wil dat zeggen dat deze op 230 V gedimd wordt. Dan is de driver dus dimbaar. Deze methode wordt eigenlijk het meeste gebruikt. Een andere manier is gebruik maken van secundair dimmen. Hierbij wordt er na de dimmer op een lage spanning gedimd. De driver zelf hoeft in dit geval niet dimbaar te zijn. Dit zie je meestal bij led strips.

Welke leddimmer is geschikt een led bouwlamp?

Voordat je een led dimmer gaat kopen is het van belang om uit te zoeken of je de fase aansnijdende dimmer of de fase afsnijdende dimmer moet gebruiken. De juiste keuze resulteert in de optimale dimbaarheid van de bouwlamp.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *