Alles wat je moet weten over rolsteigers

Alles wat je moet weten over rolsteigers

Ben jij iemand die regelmatig in of rondom het huis klust? Dan staat je schuur vast ook vol met allerlei gereedschap en handig apparatuur. Wanneer je echter ook veel op hoogte klust, ontbreekt het misschien wel aan één van de belangrijkste elementen om dit veilig te kunnen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een steiger kopen? Wellicht kies je er nu vaak voor om deze te huren of te lenen, maar dat zal op de lange termijn toch wel de nodige kosten veroorzaken. Soms is het dan ook voordeliger om gewoon zelf een rolsteiger aan te schaffen. Handig voor onderhoud aan de gevel of de dakkapel. Kortom: om jouw woning in topconditie te houden. Bovendien verhoog je zo ook de veiligheid tijdens het klussen op hoogte.

Genoeg redenen dus om zelf een rolsteiger aan te schaffen. Maar wanneer je eenmaal voor die keuze komt te staan, ontdek je ook al snel hoe groot het aanbod is. Waar moet je dan nog op letten, wil je de juiste keuze maken? Hier vind je alles wat je moet weten over het kopen van rolsteigers!

Het juiste platform

Het fijne van een rolsteiger is dat er een platform aanwezig is. Hierdoor kun je je eenvoudig en veilig op hoogte verplaatsen. Daarnaast is het ook fijn om gereedschap mee naar boven te nemen, zodat je niet telkens een enorme klim hoeft te maken voordat je weer over een nieuw stuk gereedschap of materiaal kunt beschikken. Hoewel alle rolsteigers over een platform beschikken, betekent dit niet dat het platform bij iedere steiger even breed is. Zo kan je bij een grote en brede steiger soms zelfs wel twee platforms kwijt, terwijl je bij één steiger maar eentje kunt gebruiken.

Bedenk daarom goed hoeveel spullen je meesjouwt tijdens het werken op hoogte en of het noodzakelijk is om eenvoudiger op de steiger te lopen. Op basis van die wensen kun je vervolgens eenvoudig een steiger vinden die bij jou past.

Hoogte van de steiger

Bij het kopen van een steiger speelt de hoogte toch wel verreweg de allerbelangrijkste rol. Het zou toch zonde zijn als je net de gehele steiger hebt opgebouwd en vervolgens nog een stukje tekort komt om jouw werkzaamheden te vervullen. Let daarom goed op bij het kopen van een nieuwe steiger en ontdek tot welke hoogte deze maximaal opgebouwd kan worden. Bedenk vervolgens ook hoe hoog de steiger minimaal moet zijn voor de klussen die jij moet uitvoeren. Zo weet je zeker dat je nooit voor verrassingen komt te staan en dat de steiger altijd perfect van pas komt.

Gebruiksvriendelijkheid tijdens de opbouw

Het is niet alleen belangrijk om over de functionaliteit van de steiger na te denken, maar ook om stil te staan bij het gemak waarmee deze opgebouwd kan worden. Bij veel steigers is het bijvoorbeeld noodzakelijk om deze met minimaal twee personen op te bouwen. Dat kan lastig zijn wanneer er vaak niemand aanwezig is om je te helpen. Klus je vaak alleen? Kies dan voor een steiger die je eenvoudig in je eentje kunt opbouwen. Dat scheelt een hoop gestress!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *