3 manieren om je woning nieuw leven in te blazen

3 manieren om je woning nieuw leven in te blazen

Woon je inmiddels al enige tijd in je fijne stulpje? Woon je er ontzettend graag, maar mist er voor je gevoel toch nog iets? Dan is dat natuurlijk geen reden om halsoverkop naar de makelaar te gaan om een nieuwe woning te kopen. Wanneer de ruimte, de indeling en de locatie perfect voor je zijn, wil je er natuurlijk graag blijven wonen. En dat is prima, want er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden op het gebied van decoratie. Zo zul je zien dat je absoluut geen nieuwe woning nodig hebt. Het enige dat je hoeft te doen, is je huidige woning nieuw leven inblazen. Maar hoe doe je dat?

Kurkwanden

Een manier om je woning nieuw leven in te blazen is het gebruik van kurkwanden. De kurkwand wordt tegenwoordig alsmaar populairder. Kurk is dan ook erg praktisch bruikbaar in huis. Met name bij jonge gezinnen is het een populaire optie. De kurkwand wordt doorgaans als decoratie gebruikt. Zo kun je in plaats van behang ervoor kiezen om de wanden met kurk te bedekken. Dit geeft een heel ander effect dankzij de zachte uitstraling. Maar een kurkwand heeft ook een praktische functie. Zo kun je er in grote mate geluid mee dempen. Woon je bijvoorbeeld aan een drukke straat? Of speel je graag een instrument? Dan biedt kurk de oplossing. Bovendien zijn er veel verschillende mogelijkheden.

Whitewash

Een tweede mogelijkheid om je huidige woning nieuw leven in te blazen is het toepassen van whitewash. Het interessante aan whitewash is dat het ontzettend veelzijdig is. Zo kun je ervoor kiezen om de muren en vloeren aan te pakken, maar ook de meubels kun je zo een nieuwe look geven. Met whitewash kun je dus de uitstraling veranderen. En dit is natuurlijk precies wat je wilt bereiken wanneer je niet meer helemaal tevreden bent over je stulpje. Kies je ervoor om de muren of vloeren met whitewash te behandelen, zal dit lekker veel licht in je woning creëren. Er zijn verschillende technieken voor whitewash, die ieder weer een ander effect geven. Verdiep je hier van tevoren dus goed in.

Uitbreiding

Heb je toch echt meer ruimte nodig? Vanwege een gezinsuitbreiding of om andere redenen? Ook dan zijn er mogelijkheden voor je huidige woning. Zo kun je besluiten om je woning iets uit te breiden door een gedeelte aan te bouwen. Zo zijn er veel mensen die een gedeelte aan de keuken of woonkamer aanbouwen, om op die manier een grotere leefruimte te creëren. Eventueel kun je hier ook meteen twee etages van maken, zodat je ook nog eens een extra slaapkamer erbij krijgt. Op die manier weet je zeker dat er voldoende ruimte is voor het hele gezin, ook in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *