Tips bij het renoveren van een herenhuis

Tips bij het renoveren van een herenhuis

Uw herenhuis is prachtig. Maar het is ook een oud huis, die op enig moment toe is aan renovatie. Niks doen is geen optie, omdat het zo uniek en mooi is. En dus is renovatie de beste oplossing. Maar hoe pak je dit aan? Je kunt je vast voorstellen dat het renoveren van een authentiek herenhuis heel anders werkt dan een normaal huis. Je moet voorzichtig zijn en met een aantal bijzonderheden rekening houden. Om je goed op weg te helpen, geven wij je een aantal tips voor het renoveren van je herenhuis.

Planning is belangrijk

Ben je van plan een oud herenhuis te kopen? Denk dan eerst eens goed na of je genoeg financiële middelen hebt. En renoveren van een herenhuis zal vaak meer kosten dan je denkt. De kosten kunnen dan ook heel snel oplopen. Renoveren van authentieke woning zal vaak moeilijker zijn dan je denkt. En je doet er goed aan om vooraf een planning en begroting te maken. Zet alle kosten op een rijtje. En houd ook zeker ruimte over voor onverwachte kosten. Je wilt er na de aankoop niet achterkomen dat je het project financieel niet aankan.

Huur een gespecialiseerde aannemer in

Het renoveren van een oud herenhuis is een vak apart. Je kunt dus niet zomaar naar de eerste aannemer gaan die in je opkomt. Renovatie van oude herenhuizen wordt veelal gedaan door aannemers die daarin gespecialiseerd zijn met voldoende expertise. Met (historische)kennis over hoe de woning ooit gebouwd is, op wat voor grond et cetera.renoveren herenhuis

Deze aannemers weten precies waar ze op dienen te letten. En kunnen een hoop problemen voorkomen. We raden je dan ook altijd aan om van dit soort aannemers gebruik te maken.

Hoe zag het huis er vroeg uit?

Je wilt de oorspronkelijke details van een herenhuis natuurlijk zoveel mogelijk behouden. Echter kan het zo zijn dat er door de jaren heel wat aanpassingen zijn gedaan. Denk aan bepaalde details die niet goed zichtbaar meer zijn. Maar de details zorgen juist voor het bijzondere van een herenhuis. Ga dus vooral op zoek naar deze bijzonderheden. Neem het huis heel goed door. Ieder hoekje en iedere opening. Je zal vast zaken tegenkomen die je mogelijk wat meer op kunt laten vallen.

Behoud zoveel mogelijk originele onderdelen

Vandaag de dag kun je vrijwel alles online kopen. Maar onderdelen van een herenhuis zal dan weer net wat lastiger worden. Is er iets kapot in je huis? Zoals een deur of raam? Dan zal het wellicht handgemaakt moeten worden, speciaal voor jouw huis en kun je je het beste naar een gespecialiseerde aannemer wenden. De originele onderdelen zijn vrijwel altijd mooier om te behouden. Kun je (laten)repareren? Doe dan dan ook zeker!

Het renoveren van je oude herenhuis is dus heel goed mogelijk. Maar je moet echter heel goed onderzoek doen voordat je ergens aan begint. Wil je een oud herenhuis kopen? Bedenk je dan heel goed dat de kosten zomaar eens flink op kunnen lopen. Zorg ervoor dat je over de financiële middelen beschikt. En dat je voldoende vooronderzoek hebt gedaan. Let er daarnaast bij de renovatie op dat je de originele elementen zoveel mogelijk terug laat komen. Zo houd je de wonderlijke uitstraling van het herenhuis zoveel mogelijk intact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *