Portugese tegels kopen? Hier moet je aan denken! 

Portugese tegels kopen? Hier moet je aan denken! 

Portugese tegels zijn ongekend populair. Ze behoren al jaren tot één van de populairste tegelsoorten in ons land. Ze zijn ook nog eens onder heel veel verschillende benamingen bekend. Vooral de termen ‘Portugese tegels’ en ‘Cementtegels’ worden in Nederland vaak gebruikt en hiermee worden dezelfde soort tegels aangeduid. 

Als je op zoek gaat naar fijne Portugese tegels bij www.floorz.nl, kom je al snel achter het grootste voordeel van deze bijzondere tegels. Ze zijn namelijk in werkelijk alle soorten, maten en diktes verkrijgbaar. Hierdoor is er dus altijd wel een tegel die bij jouw persoonlijke smaak en de sfeer in de ruimte past. Kies je voor traditionele portugese tegels in zwart-wit of ga je voor een geheel ander motief? Werkelijk alles is mogelijk! 

Al die verschillende toepassingen maken het stiekem wel een stuk lastiger om de juiste beslissing te maken. Want waar let je nou precies op? Hoe weet je zeker dat de tegel aan alle wensen voldoet en bij de desbetreffende ruimte past? In dit artikel vind je alles wat je moet weten en ontdek je waar je precies aan moet denken. 

Let op de herkomst van de tegels 

De naam doet wellicht vermoeden dat deze tegels hun oorsprong in Portugal vinden. Niet is echter minder waar. De tegels zijn voor het eerst ontwikkeld door de Arabieren rond de twaalfde eeuw. Pas tegen de 16e eeuw begonnen ook de Spanjaarden en Portugezen zelf tegels te ontwikkelen. De Portugezen bleken ontzettend vaardig in het ontwikkelen van bijzondere motieven en sterke tegels. Langzaam werden hun tegels over de hele wereld bekend. Dus hoewel de tegel van oorsprong door de Arabieren werd bedacht, hebben de Portugezen dit uiteindelijk als hun cultureel erfgoed mogen toevoegen. 

Tegenwoordig zien we dan ook dat zeker niet alle Portugese tegels hun herkomst in Portugal vinden. Wel is het belangrijk om te letten op de kwaliteit. Zo zijn er ook een heleboel namaak-tegels in omloop. De kwaliteit van deze tegels ligt vaak veel lager. Dit zie je meestal ook wel terug aan de prijs. Houd hier dus goed rekening mee, zodat je geen miskoop begaat. 

Motief kiezen 

Het motief van de Portugese tegel is natuurlijk van essentieel belang voor de sfeer die deze creëren. Portugese tegels zwart wit zijn erg traditioneel en in verschillende ruimtes te gebruiken. Het fijne van de relatief neutrale uitstraling is dat ze met verschillende kleuren en stijlen te combineren zijn. Je kunt uiteraard ook voor een wat meer uitgesproken motief of kleur kiezen. Wees je er wel van bewust dat de kans bestaat dat je sneller op deze kleuren bent uitgekeken en dat ze niet met elke stijl te combineren zijn. Als je in de nabije toekomst dus iets aan het interieur wil veranderen, bestaat het risico dat de vloer dan minder goed matcht. Kies daarom bij voorkeur voor een wat rustiger motief. 

Zijn Portugese tegels voor elke ruimte geschikt? 

In principe zijn Portugese tegels voor elke ruimte geschikt. Ze worden met name in de badkamer, keuken en de hal toegepast. Het is wel belangrijk om met de specifieke kenmerken van de tegels rekening te houden en hierbij ook naar de omstandigheden binnen de ruimte te kijken. 

Gebruik je de tegels bijvoorbeeld in de badkamer? Zorg er dan voor dat deze goed worden afgedicht om schade door vocht te voorkomen. Gebruik je de tegels in een ruimte die veelvuldig wordt belopen, zoals de hal? Dan is het belangrijk dat deze goed bestand is tegen slijtage. Let daarom op de dikte en de kwaliteit van de tegels. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *