Plannen om een huis te gaan bouwen? Hier moet je aan denken!

Plannen om een huis te gaan bouwen? Hier moet je aan denken!

Zelf een huis (laten) bouwen. Een eigen kavel kopen en vervolgens gaan bouwen. Steeds meer mensen willen het en nemen stappen om deze droom te verwezenlijken. Bovendien zijn er ook steeds meer mogelijke kavels beschikbaar. Hierdoor is het steeds eenvoudiger geworden om een eigen huis te bouwen. Een eigen huis bouwen heeft verschillende voordelen. Allereerst is het mogelijk om het huis geheel naar wens samen te stellen, zodat je zeker weet dat je straks over een echte droomwoning beschikt. Dit betekent echter niet dat het bouwen van een eigen woning gemakkelijk is. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. Een goede voorbereiding is dan ook al het halve werk.

Heb jij plannen om een huis te gaan bouwen? Hier moet je aan denken!

Regel een bouwkundig adviesbureau

Het zal je nog verbazen hoeveel er geregeld moet worden voordat de woning daadwerkelijk gebouwd kan worden. Denk hierbij o.a. aan een bouwvergunning. Om in aanmerking te komen voor een vergunning, moeten er verschillende berekeningen aangeleverd worden en is het ook belangrijk dat verschillende onderdelen van het huis door een bouwkundig expert worden nagekeken. Dit is een hoop regelwerk. Zeker wanneer je hier weinig ervaring mee hebt.

Daarom is het verstandig om een bouwkundig adviesbureau in te schakelen voor bouwplantoetsing. Deze kan precies vertellen hoe het met de vergunningsaanvraag zit en wat er eventueel nog aan de aanvraag schort.bouwplantoetsing

Verzamel veel informatie

Er komt veel kijken bij het zelf bouwen van een woning. Daarom is het belangrijk dat je je van tevoren goed in leest. Wat moet er allemaal gebeuren? Waar moet je precies aan denken? Google is in dit geval je beste vriend. Er zijn verschillende websites die zijn gespecialiseerd in het bouwen van een eigen woning. Daarnaast zijn er ook diverse fora waar je de nodige informatie kunt vinden. Zo bespaar je jezelf een hoop extra uitzoekwerk, omdat je het direct aan ervaringsdeskundigen kunt vragen.

Let ook op het financiële plaatje

Financieel gezien lijkt het bouwen van een eigen woning misschien interessant. Zeker omdat de kosten voor een kavel over het algemeen relatief laag zijn. Bedenk echter wel dat er ook financieel veel bij het bouwen van een eigen woning komt kijken. Je zal een hoop vakmensen moeten inschakelen en dat zal aardig in de papieren lopen.

Naast de kosten voor de bouw, moet je ook rekening houden met mogelijke aansluitkosten van nutsbedrijven, heiwerk, bestrating van de tuin en dergelijke. Bepaal daarom eerst het uiteindelijke budget en bekijk vervolgens hoe je binnen dit budget kunt blijven.

Vraag tevens verschillende offertes op. Elke bouwer werkt anders en maakt dus ook andere kosten. Daarom loont het zeker om de verschillende bouwbedrijven bij jou in de buurt te controleren en de kosten te vergelijken. Besparen op de bouw wordt dan een stuk gemakkelijker. Door goed te vergelijken, bespaar je al snel honderden tot soms wel duizenden euro’s. Het is dan ook zeker de moeite waard om hier rekening mee te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *