Nieuw werk in de bouw vind je zo

Nieuw werk in de bouw vind je zo

Zou jij graag in de bouw willen werken? Of zoek je naar een nieuwe baan in de bouw? Dan ben je mogelijk druk op zoek naar mogelijkheden om je in deze sector te mengen. Maar hoe pak je dit nu het beste aan? Wij geven je een aantal handige tips!

Wil je de baan écht?

Weet je zeker dat je in de bouw wilt werken? Het is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Maar dat geldt natuurlijk voor ieder werk. Bedenk je in ieder geval goed of je het leuk zou vinden om in de bouw te werken. Of dat je mogelijk liever wel in de bouwsector werkt, maar dan op kantoor. Wanneer je dit niet zeker weet, kun je dit ook met een uitzendbureau doornemen. Zo is Manpower uitzendbureau een voorbeeld van een bureau waar je terecht kunt als je op zoek bent naar werk in onder andere de bouwsector. Zij helpen je ook met het vinden van vacatures. Zoek je bijvoorbeeld naar vacatures Den Haag? Geen probleem. Een uitzendbureau kan je helpen met het vinden van vacatures in iedere regio.

Wees op de hoogte van de branche

Het is handig om op de hoogte te zijn van de branche. Weet je wat er allemaal speel? Dan ben je beter voorbereid op eventuele mogelijkheden in de bouw. Houd dus de trends en ontwikkelingen in de gaten. En houd ook nieuwsitems gerelateerd aan de bouw in de gaten. Dit is vooral handig tijdens sollicitatiegesprekken. Want stel je eens voor dat je tijdens een gesprek zo een aantal interessante trends voor je werkgever kan geven, dan ben je waarschijnlijk zo aan het werk!Wees op de hoogte van de branche

Pas je CV en sollicitatiebrief aan

Dit is misschien een voor de hand liggende tip. Maar toch is het cruciaal wanneer je succes wilt hebben met het vinden van een baan. En dat geldt ook in de bouw. Laat in je CV goed zien wat je werkervaring is en welke opleidingen je genoten hebt. Daarnaast kun je een kopje maken met vaardigheden. Hier kun je alle vaardigheden benoemen die relevant zijn met jouw beoogde baan in de bouw. De sollicitatiebrief werkt eigenlijk bijna hetzelfde. Zorg er hierbij voor dat je de brief beknopt maar krachtig maakt. Benadruk je goede kanten en natuurlijk weer eventuele werkervaring en opleidingen. Vertel ook zeker waarom je zo graag bij het bedrijf wilt werken. Hier kun je bijvoorbeeld bij vertellen dat je een passie voor de bouw hebt. Je werkgever zal dit altijd opvallen. En dat is wat je wil tijdens een sollicitatieproces. Vaak solliciteren er veel mensen op een vacature. En je wilt dan ook opvallen tussen de vele sollicitanten.

We hopen je hiermee voldoende informatie te hebben gegeven zodat je gelijk aan de slag kunt met het vinden van een baan in de bouw. Denk goed na over wat je wilt en ga er dan voor .Wees altijd goed voorbereid op je sollicitatiegesprek en maak een goede indruk op je werkgever. En voor je het weet, zal je een nieuwe baan gevonden hebben.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *