In 5 stappen kies jij jouw perfecte nieuwe buitendeur

In 5 stappen kies jij jouw perfecte nieuwe buitendeur

De buitendeur van je huis of kantoor heeft een grote invloed op de uitstraling en op de beveiliging. Daarom is het belangrijk om niet alleen met de esthetische kant, maar ook met de praktische kant rekening te houden bij het kopen van een nieuwe buitendeur. Denk bijvoorbeeld maar aan het type slot van de voordeur of achterdeur. Een cilinderslot kopen is wat dat betreft een uitstekende optie om je huis of kantoor goed te beveiligen.  Maak bovendien gebruik van het onderstaande stappenplan om de ideale nieuwe buitendeur te kopen.cilinderslot kopen

1. Keuze voor hout of kunststof

Een houten deur is mooi met een natuurlijke en klassieke uitstraling. Als er sprake is van houten kozijnen bij de ramen dan verdient hout als materiaal de voorkeur. Het nadeel is dat je een houten buitendeur goed moet onderhouden. Kunststof is wat dat betreft onderhoudsvriendelijk materiaal en in allerlei designs te verkrijgen, zo ook met het design van een houtnerf.

2. Denk aan inbraakpreventie

Bij het kopen van een deur is het ook handig om aan de beveiliging te denken. Een cilinderslot biedt als eerste uitkomst, maar het is ook ideaal als de buitendeur zelf inbraakveilig is. Er zijn bijvoorbeeld voor kunststof buitendeuren speciale uitvoeringen die inwendig met staal versterkt zijn. Uiteraard is het mogelijk om bij het kopen van een deur ook anti-inbraakstrips aan te schaffen.

3. Houd rekening met isolatie

De buitendeur is typisch een deur waar tocht doorheen kan komen. Daarom is het aan te raden om rekening te houden met de isolatiewaarde. In dat kader is het wellicht ook een optie om een buitendeur in combinatie met een dorpel te kopen.

4. Let op het design

De materiaalkeuze heeft invloed op de uitstraling, maar dat geldt eveneens voor het design. Een buitendeur met ramen ziet er heel anders uit dan een deur zonder ramen. Bovendien zijn er ook buitendeuren met bijvoorbeeld sierpanelen verkrijgbaar. Bij een buitendeur met glas is het wel aan te raden om voor isolatieglas te kiezen.

5. Kies een passende kleur

Net als het design en het materiaal speelt de kleur van de buitendeur uiteraard nog een belangrijke rol. Kijk daarom naar de kleuren van het huis aan de buitenkant en stem daar de kleurkeuze voor de buitendeur op af. Kunststof deuren zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar en dat geldt eveneens voor een hardhouten buitendeur. Verder is het natuurlijk altijd van belang om de juiste maat buitendeur te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *