Geschuimde Polystyreen platen verlagen het gewicht aanzienlijk

Geschuimde Polystyreen platen verlagen het gewicht aanzienlijk

Ten opzichte van massieve kunststof platen zorgen geschuimde Polystyreen platen voor een aanzienlijke gewichtsbesparing. De geschuimde kern, die is voorzien van twee dichte toplagen, zorgt bij geschuimde Polystyreen platen voor het lage gewicht. Besparingen in de constructies en een eenvoudige handling van de platen zijn voordelen die uit dit lichtere gewicht voortkomen. Binnen de marktsegmenten winkelinrichting en standbouw worden deze voordelen het meest gewaardeerd en daar worden deze lichte Polystyreen platen het meest toegepast. Vikufoam Easyprint en Vikufoam XPS zelfklevend zijn de producten die binnen de range van PS-Polystyreen platen worden aangeboden. Van beide uitvoeringen wordt hieronder een korte toelichting gegeven.

Vikufoam Easyprint

Kenmerkend voor Vikufoam Easyprint platen is dat ze erg licht zijn en ook op grotere afmetingen stabiel blijven. De platen hebben een PP toplaag en kunnen scharnierbaar gemaakt worden door het aanbrengen van een V-naad. Na het aanbrengen van de V-naad kan de plaat gevouwen worden tot een vorm zoals een kubus of een bak. Behalve licht van gewicht zijn Vikufoam Easyprint platen vlak, en uitstekend bedrukbaar. Bovendien hebben ze een hoge stijfheid in relatie tot het lichte gewicht. Qua uitvoeringen is Vikufoam Easyprint leverbaar in een versie met twee witte en een versie met twee zwarte zijden. De zijkanten van de platen zijn geschuimd en zijn af te werken met zelfklevende kantprofielen die in diverse kleuren leverbaar zijn.

Vikufoam SF is een andere Vikufoam variant die, in plaats van een PP toplaag, een PVC toplaag heeft. Hierdoor is deze versie niet scharnierbaar.

Vikufoam XPS zelfklevend

Vikufoam XPS platen zijn schuimplaten die aan beide zijden zijn voorzien van een zelfklevende laag. Met deze zelfklevende platen kunnen dan verschillende versies van sandwichplaten gemaakt worden. Zo kan er bijvoorbeeld een HPL plaat als toplaag worden aangebracht op de zelfklevende kern van Vikufoam XPS.

Vikufoam XPS is beschikbaar in het formaat en dikte van 3000 x 1500 x 20 mm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *