Energiebewust bouwen

Energiebewust bouwen

Steeds meer mensen willen energiebewust bouwen. Met name bij nieuwbouw- en renovatieprojecten wordt hier veel naar gekeken. Maar wat we vaak onderschatten is dat de prijs daarvan al snel hoog oploopt. Je verdient het op langere termijn wel terug, omdat je kunt besparen op energiekosten. Maar op het moment dat je start moet je de kosten wel aan kunnen. Energiebewust bouwen kan ook met een beperkter budget.

Duurzamer wonen

Compacter wonen is ook al duurzamer wonen. Daar is betonbouw een voorbeeld van. Het is goedkoper wonen maar ook milieuvriendelijker bouwen. Wat veel mensen weten, is dat beton erg sterk is, het heeft dan ook een grote draagkracht. Jouw muren hoeven dus niet heel dik te zijn. Ook de isolatiewaarde van beton is hoog, waardoor je minder hoeft te verwarmen. Ook voor de geluidsisolatie is beton een goede keuze. De woningen kunnen ook snel klaar zijn. Bij energiebewust bouwen houd je rekening met energiebesparende maatregelen, het zijn de kleine dingen ook binnenshuis die al het verschil maken, zoals LED lampen kiezen en geen spaarlampen.

Bouwmethode bij energiebewust bouwen

De bouwmethode houtskeletbouw is een snelle methode, hierbij worden namelijk al veel onderdelen prefab gebouwd. De muren hoeven bij deze methode niet zo dik te zijn, maar ze bereiken toch een hoge isolatiewaarde. Het is dan ook een heel geschikte techniek voor energiezuinige woningen. Deze houtskeletwoningen hoef je niet continu te verwarmen, want hout bevat temperatuurregelende eigenschappen. In de zomer is het dus ook wat langer frisser, wat ook erg prettig is.

Ga jij energiebewust bouwen?

Als je energiebewust wil bouwen, is het verstandig om te kijken welke opties er bij je in de regio zijn. Als je bijvoorbeeld een nieuwe woning laat ontwerpen, kun je veel meer doen met energiebewust bouwen dan wanneer je een oudere woning op laat knappen. Je hebt dan veel meer aspecten waar je rekening mee dient te houden. Niets is onmogelijk, energiebewust bouwen kan altijd, nu investeren en later terugverdienen. Op de energiefactuur zul je het al snel merken dat je kosten kunt besparen door er nu rekening mee te houden qua bouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *