Duurzaam verbouwen doe je zo!

Duurzaam verbouwen doe je zo!

Duurzaam wonen is trending. We zullen ook wel moeten, aangezien de regering heeft besloten dat in 2030 alle woningen aardgasvrij moeten zijn. Dat betekent dat steeds meer Nederlanders met man en macht hun huis proberen te verbeteren en te verduurzamen om een steentje bij te dragen aan een duurzamer huis.

Voordelen van isolatie

Isoleren is een van de maatregelen die veel wordt genomen. Dat is ook helemaal niet gek. Je huis wordt er een stuk duurzamer van. Het belangrijkste voordeel van isoleren is dat je energierekening flink daalt, omdat je een stuk minder hoeft te stoken. Daarnaast stijgt je woningwaarde en je wooncomfort. Als laatste maar zeker niet onbelangrijk is dat je een milieuvriendelijkere woning krijgt. Je huis is een stapje dichter bij een gasvrije woning.

Isoleren met HR++ glas

Een maatregel die steeds meer wordt genomen is glasisolatie. Zeker omdat je een aantrekkelijke subsidie kan ontvangen op dubbel glas. Bij isolatieglas draait het om HR++ glas. Dit glas is zeer duurzaam en past in bijna ieder kozijn, waardoor extra kosten voor het vervangen van een kozijn bijna nooit nodig is. HR++ glas is dubbel glas met tussen de twee glasbladen een milieuvriendelijke argon gas en een metaalcoating. Hierdoor blijft de kou buiten de deur en houd je de warmte binnen. Dit maakt dat HR++ glas 2,5 keer beter isoleert dan oud dubbel glas.

Hoe gaat het plaatsen van dubbel glas in zijn werk?

Wanneer je besluit je huis te verduurzamen met behulp van HR++ glas kun je bij een glasbedrijf vrijblijvend een offerte opvragen. Zo weet je van tevoren precies waar je aan toe bent. Sommige bedrijven hebben zelfs een rekentool zodat je direct ziet wat je per jaar bespaart en wat het rendement is op je investering. Ga je met de offerte akkoord, dan komt er een glaszetter langs om het glas op te meten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het glas wellicht niet goed past, Vervolgens zullen zij het oude glas eruit halen en meenemen om daarna het nieuwe glas erin te plaatsen.

Afhankelijk van hoeveel ruiten er vervangen worden is het plaatsen van HR++ glas in soms één à twee dagen geplaatst. Om een voorbeeld te geven: een begane grond van een tussenwoning is door twee glaszetters vaak in een halve dag klaar. Je moet er wel rekening mee houden dat de glaslatten niet altijd in een passende kleur zijn van je kozijn. Dan moet je zelf even met de kwast erover heen of je laat een schilder dit doen. Daarna kan je binnen no time genieten van een duurzame woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *