Balans tussen licht en donker

Balans tussen licht en donker

Of je nu op zoek bent naar zonweringen voor kantoorgebouwen, voor een school, hotel of andere zakelijke gebouwen je wilt natuurlijk wel iets wat niet alleen functioneel is maar ook een mooie uitstraling heeft. Maar waar moet je beginnen? Waar je in de ene ruimte wilt dat er nog voldoende zonlicht naar binnen komt kan een andere ruimte er om vragen om volledig verduisterd te worden. Een vergaderruimte bijvoorbeeld waar presentaties gegeven worden moet goed donker zijn zodat de presentaties op een scherm voor iedereen zichtbaar is. Maar naast de verschillende functionele eigenschappen om licht volledig of deels tegen te houden kunnen zonweringen nog andere eigenschappen hebben die afhankelijk zijn van een aantal verschillende dingen.

Functioneel decoratief

Als je op zoek gaat naar de juiste zonwering voor een kantoor dan doe je er goed aan om eens te kijken naar de verschillende ruimtes en waarvoor én door wie deze gebruikt worden. Er zijn verschillende soorten zonweringen die ieder een andere uitstraling hebben. Rolgordijnen en verticale lamellen zijn een praktische oplossing voor grotere ruimtes zoals vergader zalen en werkzalen waar veel medewerkers zitten. Deze kunnen handmatig bediend worden of voorzien worden van een elektrische bediening voor nog meer gemak. Zo kun je kiezen voor enkele bediening of een gekoppelde bediening waarbij je meerdere zonweringen tegelijk sluit of opent. Plissés of jaloezieën zijn een mooie oplossing voor de wat luxere ruimtes en ontvangstruimtes voor gasten. Door te variëren in design creëer je niet een levendiger uitziende werkomgeving maar kun je ook besparen op kosten.

Functioneel decoratief

Textiel, afmeting en kleur

Een grote ergernis wanneer je een mooie zonwering zoekt is wanneer je eindelijk die mooie stof in de gewenste kleur vindt en deze niet beschikbaar is in het juiste voormaat. Met professionele zonweringen voor kantoren die speciaal op maat gemaakt kunnen worden is dit een ergernis die jij niet meer hoeft te ervaren. Nadat je hebt uitgezocht wat de wensen zijn voor de verschillende ruimtes heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende textielen. Er zijn textielen beschikbaar die volledig verduisterend zijn tot textielen die nog licht doorlaten. Er zijn milieubewuste textielen die gewoven zijn van garen die van 100% biologische materialen geproduceerd worden en er zijn textielen die voorzien zijn van een coating om warmte en licht tegen te houden. Zo heb je dus niet alleen keuze uit verschillende kleur opties en afmetingen maar kies je ook zelf welke textiel het beste past.

Voeg daar aan toe nog de verschillende bedieningsmogelijkheden en je voorziet jouw kantoor van uiterst veel gemak en een professionele oplossing die er niet alleen zeer mooi uitziet maar ook nog eens lang meegaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *