De voordelen van huren uitgelegd

De voordelen van huren uitgelegd

Veel mensen denken nog steeds dat het huren van een woning weggegooid geld is. Je kunt veel beter kopen, dan heb je op langer termijn iets in je bezit. Met een huurwoning gooi je geld enkel weg om daar niks voor terug te krijgen. Dit is de gedachtegang die bij veel Nederlanders speelt. Kiezen voor huren is dan ook regelmatig nog een taboe. En waarom eigenlijk? Huren kent talloze voordelen ten opzichte van kopen. Dus laat al die informatie lekker langs je neer glijden en lees mee over de voordelen van huren!  

Je kan in aanmerking komen voor huurtoeslag

Het is dikwijls voordeliger om te kiezen voor een huurwoning als je in aanmerking kan komen voor huurtoeslag. Dit is inkomensafhankelijk, hierbij geldt dat je minimaal 23 jaar of ouder moet zijn en daarbij maximaal 22.400 per jaar verdient. Zo krijg je geld toe als je huurt en dat scheelt toch wel aanzienlijk in de uiteindelijke vaste lasten!

Perfecte manier om te starten

Voor starters is een huurwoning de perfecte keuze. Zo kan je niet alleen uittesten of een bepaalde stad of provincie geschikt is voor jou, maar ook of dat op jezelf wonen wel echt iets is wat je nu moet doen. Bovendien zijn huurwoningen voor starters die pas gaan samenwonen een prima alternatief. Zo kan je gemakkelijk uittesten of dit eigenlijk wel wat voor jou is en is het bovendien een stuk minder definitief dan een koopwoning. Zeg de huur op en binnen een maand sta je weer buiten! Niet definitief en geen consequenties… het gemak van een huurwoning!

Met huren blijf je flexibel

We hadden het er al even over, maar huren is de perfecte optie als je niet opzoek bent naar iets definitief. Misschien moet je vanwege je werk of hobby’s wel heel vaak reizen en is een definitieve woonplek op dit moment geen optie. Met een huurwoning kan je continue switchen en ben je enorm flexibel in je eigen keuzes. Uiteraard moet je je hierbij wel aan het huurcontract houden!

De grootste kosten zijn voor de huurbaas

Vrijwel elke huiseigenaar kent het: heb je eindelijk het gat in het dak opgelost, knalt het raam eruit of is de CV ketel toe aan vervanging. Bijna altijd komt alles tegelijk en dat kost klauwen vol geld. Bij een huurwoning is je huurbaas verantwoordelijk voor de grootste kosten in huis. Als iets stuk gaat zal deze er dus voor op moeten draaien. Als huurder ben je op jouw beurt verantwoordelijk voor het kleine onderhoud van de huurwoning en wordt er verwacht dat je de huurwoning in nette staat op kan leveren.

Huren is simpel

Door te huren ben je op langer termijn minder geld kwijt dan bij een koopwoning. Je huur is het enige wat je maandelijks moet betalen, op gas en licht na dan. Bij een koopwoning moet je je niet alleen zorgen maken over de hypotheekkosten, maar ook de rioolheffingsbelasting, eigenwoningfortrait en onroerendezaakbelasting. Deze kosten worden allemaal bij de maandelijkse lasten opgeteld. Uit onderzoek blijkt dat het gemiddelde Nederlandse huishouden ongeveer 300 euro extra aan dit soort lasten betaald. Als huurder heb je hier geen last van! Dat scheelt nog eens een heleboel financiële rompslomp.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *