De allersterkste RVS vlonderschroeven

De allersterkste RVS vlonderschroeven

Bij het maken van een vlonder is het natuurlijk de keuze voor het hout die in het begin overheerst. Maar als je na al het wikken en wegen de perfecte vlonderplank gevonden hebt, moet het leggen nog beginnen. Een van de dingen waar je bij een vlonder niet op wilt besparen zijn de schroeven. Deze moeten namelijk bestand zijn tegen de werking van het hout zonder te knappen en het liefst wil je ook niet dat ze gaan roesten. De beste keuze voor het vastschroeven van je terras zijn de RVS 410 vlonderschroeven. Lees hieronder alles over de voordelen van deze oersterke schroeven.

Extreem sterk

Het is een ramp als de schroeven in je mooi gelegde vlonder afbreken en dit wil je dan ook voorkomen. Met de RVS 410 vlonderschroeven hoef je hier niet bang voor te zijn. Deze schroeven zijn veel sterker dan gewone RVS schroeven (A2) door de speciale warmtebehandeling die ze hebben ondergaan. Hierbij worden ze eerst enorm verhit en daarna heel snel gekoeld. Dit zorgt ervoor dat de schroeven veel harder zijn dan gewoon RVS en daardoor minder snel breken. Daarnaast zijn deze hardere schroeven beter in staat om de werking van hardhout en naaldhout vlonderplanken op te vangen.

Hoewel verzinkte schroeven veel van dezelfde eigenschappen hebben is de RVS 410 vlonderschroef in het voordeel, omdat deze schroeven niet roesten. Hierdoor krijg je geen lelijke roestplekken in je vlonder en zijn de schroeven na een aantal jaar makkelijker te verwijderen. Dit is zeker handig bij het demonteren van je terras, want je moet er niet aan denken om al die verroeste schroeven er nog uit te krijgen.

Makkelijk te monteren

Alles aan de RVS 410 vlonderschroef is zo gemaakt dat het extreem makkelijk voor je is om je vlonder te monteren. Zo is deze schroef uitgerust met een extra diepe Torxkop. Hierdoor schiet je boor niet uit de schroef als je hem in een vlonderplank probeert te krijgen. Daarnaast zorgt de vlijmscherpe snijpunt ervoor dat dun materiaal niet barst bij het boren. De snijpunt maakt voorboren bij naaldhout planken overbodig. Bij hardhout vlonderplanken is het wel handig om altijd even voor te boren, om het splijten van de planken te voorkomen. Bij schroeven van 4 mm gebruik je een 3 mm boor voor het voorboren en bij schroeven van 5 mm gebruik je een 3.5 mm boor.

Ook aan je boormachine is gedacht. Zo zijn deze schroeven uitgerust met schachtribben. Deze ribben maken ruimte voor de schacht van de schroef. Hierdoor kost het je boormachine veel minder moeite om een schroef in te draaien, waardoor je meer schroeven per acculading kunt doen. Daarnaast wordt de kracht van de schroef beter behouden.

Strakke vlonder

Maar welke schroef moet je nu voor je vlonder hebben? Daar is een handige vuistregel voor. Doe de dikte van de plank keer twee en je komt op de lengte van de schroef die je nodig hebt. De 50 mm schroeven worden het meest verkocht. Daarnaast zijn 40 mm schroeven zeer geschikt voor 19 mm dikke terrasplanken en gebruik je de 60 mm voor zware brugdekdelen

Niet iedereen vindt het mooi om zichtbare schroefkoppen in een vlonder te zien zitten. Gelukkig is daar iets aan te doen. De RVS 410 vlonderschroef is uitgerust met freesribben, zodat de kop van de schroef beter in het hout verzinkt. Een verzinkboortje kan hier ook bij helpen. Hiermee zorg je dat de schroefkop nog iets verder in de plank verdwijnt. Het resultaat is een hele strakke vlonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *